Vi planlægger nyt kuld til foråret 2020

Så er Vigga parret med Zacho - IGEN - da vi i 2018 fik det skønneste kuld hvalpe med denne kombination af forældrehunde.

Vi håber at parringen bærer frugt, og at der kommer hvalpe i uge 7 - 2020

 

Faktisk var kuldet i 2018 så fint, at vi simpelthen blev nødt til selv at beholde en tævehvalp - Dina - som nu er en dejlig drilsk og arbejdsivrig unghund. Som moderen Vigga, bliver hun trænet i spor og har pt. 3/400 meter schweissprøve med 1. præmie og vi håber at komme længere til foråret.

Dina er iøvrigt fotograferet og har A hofter og O albuer - hun er ligeledes fri for diverse arvelige sygdomme via forældrene. Hun har også  gennengået en øjenlysning uden problemer - så sundheden er i top - hvilket indikerer hvor fint kuld vi har i vente!

 

Af kuldet mellem Vigga og Zacho er der en hvalp som er blevet skolehund og en anden er testet til 99 point i en hvalpetest.

 

Så hvis du/I er på udkig efter en hvalp efter fantastiske forældrehunde, hvor sundheden er i top, så vil dette kuld være meget interessant.

 

 

 

 

------------------------------------ 2018------------------------------------------------------

 

Da vores fine lille tæve - Vigga - kom i løbetid sent vinter 2018 blev hun succesfuldt parret med Zacho. Hele huset - stor som lille - glæder sig helt vildt. At have hvalpe i hvalpekassen inde i stuen er et stort arbejde - men et arbejde der er fyldt med fornøjelse og glæde. Specielt de to mindstemænd i huset (Aske på 9 år og Toke på 3 år) og hvalpene har gensidig glæde af hinanden. OG Vigga elsker når diegivningen kan kombineres med lidt ømhed fra drengene😀 

 

Nu - hvor der er gået seks uger siden parring, er der ved at være synlige tegn på, at vi snart skal have familieforøgelse på matriklen :-) Vigga er ved at være rund og trind om maven og dievorterne vokser - der er nu ikke længere tvivl - og vi GLÆDER os.

 

 

 

 

Billede fra tidligere kuld.

01-April-2016

Hvalpene trives og bliver mere og mere livlige. Øjnene er ved at være fuldt åbne, og de bliver nu mere orienteret på deres omgivelser - Her ses den gule han med røde pletter (den førstfødte) På de andre billeder som er lagt op i dag, bliver han "kluntet" af Aske og Toke. Drengene og hvalpen nyder hinandens selskab :-)
Faderen til kuldet er Thirsgaards Tjegge

Trompeterbakkens Vigga har to gange tidligere haft kuld liggende med Thirsgaards Tjegge som fader.
Hvalpe forventes april 2018.

Kennel Snæbum består af Lars og Pernille samt vores fire børn. Vi bor på et lille landsted i udkanten af en lille landsby, Snæbum, tæt på Hobro.

Vi går begge på jagt og bruger vores Labrador Retriever til formålet.

 

Ud over Labrador Retrievere har vi en Schäferhund. Denne har Lars brugt i sit tidligere arbejde som hundefører i Nordjyllands Politi.

 

 

Vores yngste hund, Trompeterbakkens Vigga, har vi valgt at bruge til schweissarbejde. Hun har været til to schweissprøver  - henholdsvis 400m/3 timer og 400m/20 timer.

Hun fik 1. præmie i begge prøver og udviser stor forståelse for - og lyst til sporarbejde. Hun er nem og omgængelig, og har stor arbejdsiver og lyst til samarbejde.

 

Hun bruges endvidere til apportering og jagt i almindelighed. Hun er særdeles skarp på hårvildt. Hun affanger/fastholder råvildt. Hun er dygtig!

 

 

Trompeterbakkens Vigga er fri for PRA via forældrene og øjenlyst uden bemærkninger. Hun har A hofter og O i albuer.

 

VIgga er nu parret med Michnos Friend Candler Bing fra kennel Michno - se under www.michno.dk

 

Parringen vil ske i overensstemmelse med DKK's og Dansk Retrieverklubs avlsanbefalinger.

 

Hvalpene forventes født april - uge 15 - 2018.

 

Når hvalpene er kommet til verden vil de seks første uger foregå inde i stuen - her vil de blive socialiseret og præget på dagligdagslyde og få tæt og massiv kontakt med voksne og børn. Herefter vil de sammen med Vigga blive flyttet over i en hundegård, hvor den fortsatte socialisering vil foregå.  De vil blive præsenteret for fjer, hår/pels, blod. Opstart på indkald via fløjte vil foregå i forbindelse med fodring. De vil ligeledes opleve skud og fyrværkeri samt køreture i bil.

Hvalpene vil blive registeret i DKK og chippet, og før de forlader adressen vil de få ormekur.